Matematik

matematik forklaring hjælp

01. marts 2015 af Karare - Niveau: A-niveau

To kystvagtstationer har en retlinjet kyst i øst-vestlig retning en indbyrdes afstand på 10,5 km. Fra et skib, der har en stik østlig kurs, danner sigtelinjerne til stationerne vinkler med skibets sejlretning på 25o og 103o Tegn en skitse af situationen og bestem skibets afstand fra land.

please er der nogen som kan tegn den 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2015 af mathon

Hvis sigtelinjernes endepunkter begyndende i skibets position C mod land kaldes A - længst væk - og B - tættest på og den vinkelrette afstand til land kaldes |CD| = hc
gælder:
                   \left | BC \right |=\sin(52^{\circ})\cdot \frac{10,5}{\sin(78^{\circ})}

                   h_c=\left | BD \right |=\frac{\sin(52^{\circ})\cdot \sin(25^{\circ})}{\sin(78^{\circ})}\cdot 10,5


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2015 af mathon

Tegn altid en skitse til den slags opgaver for at få overblik.


Svar #3
01. marts 2015 af Karare

Hej er det forkert det jeg har lavet eller rigtigt tjek mit link og mellemregning,,.

Svar #4
01. marts 2015 af Karare

Link
Vedhæftet fil:image.jpg

Svar #5
01. marts 2015 af Karare

hej Det er ikke sin (52) men sin (77) grader jeg tror du har lavet et fejl Mathon.


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2015 af mathon

        \angle A=52^{\circ}    ensliggende vinkler ved parallelle linjer.


Svar #7
01. marts 2015 af Karare

Men hvordan det giver ikke mening kan fu vise med beregning

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Skitsen i #4 er korrekt, og vinkel A er 77º , da den er ensliggende vinkel ved parallelle linier med en vinkel, der er supplementvinkel til en vinkel på 103º.


Svar #9
01. marts 2015 af Karare

ok så det er sin 77 grader og ikke 52 grader ikke .


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, det er korrekt. Man kender alle tre vinkler i trekant ABC sammen med siden c = |AB| = 10,5 . man kan derfor bestemme siden |AC| = b ved at benytte sinusrelationerne, og endelig findes skibets afstand fra kysten som

        hc = |AC| · sin(A) = |AB| · sin(B) · sin(A) / sin(C) = 10,5 · sin(25º) · sin(77º) / sin(78º)


Skriv et svar til: matematik forklaring hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.