Matematik

Geometri (HJÆLP)

01. marts 2015 af Vanessalarsen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg har temmelig svært ved at finde radiusen af søen ( i km  ) når jeg kun har omkredsen. Ved godt hvad formlen hedder og er. Vil meget gerne have hjælp til mellemregningerne og det enkelte svar her. Tak. :)

Inde midt i søen stikker der et stykke klippe op, som de lokale kalder "Fingeren" . Vejen  rundt om hele søen er 2 km 650 m lang.

A) hvor langt er der fra søbredden og ud til fingeren? (Dvs Radiusen)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2015 af Stats

Omkreds = 2· radius · π

Radius = omkreds / (2·π)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2015 af mathon

                2\pi r=O_{mk}

                r=\frac{O_{mk}}{2\pi}

                r=\frac{2650\; m}{2\pi }=\frac{1325\; m}{\pi }


Svar #3
01. marts 2015 af Vanessalarsen (Slettet)

så Radiusen er 2 km og 370 meter 


Svar #4
01. marts 2015 af Vanessalarsen (Slettet)

3.14 * 2 = 6.28 / 2.650 = 2,3698 ( 2,370 rundet op) Dvs 2 km og 370 m


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2015 af Stats

Prøv at skrive præcist det som er skrevet i #2 op på din lommeregner..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #6
01. marts 2015 af Vanessalarsen (Slettet)

1325 / 3.14 = 421.9745223 ( Hvad er svaret så angivet i altså meter, km....)


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. marts 2015 af Stats

Det er angivet i meter

(din radius kan jo ikke være større end din omkreds :D )

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #8
01. marts 2015 af Vanessalarsen (Slettet)

Tusind tak nu kan jeg komme videre :)


Skriv et svar til: Geometri (HJÆLP)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.