Matematik

Haster

01. marts 2015 af Kasandrajuliet (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave der skal afleveres i aften.... men jeg er gået helt i stå....

Jeg får givet en en linging

O(x)=17x+100\cdot cos(0.16x)+150, x\in [0,30]

a) Bestem o´(x) og gør rede for at o(x) er en voksende funktion 

(dette er gjordt, med for to forskellige resultater)

n-Spire: O´(x)=17-16*sin(0,16x)

Wordmat: O´(x)=-0,2792527*sin(0,16x)+17

???

Dernæst oplystes der at der findes netop e´n værdi af x for hvilken omkostningerne pr. produkceret enhed \frac{O(x)}{x} er lig med O{}'(x) der er grænseomkostningerne

b) bestem denne værdi af x

? Hvordan gør jge det??

Endvidere oplyse der at produceret ton kan varen sælges for 30,8 moi. koner. Fortjenesten betegnes med F(x), angivet i mio kroner, ved produktion af x ton af varen

c) gør rede for at 

F(x)=13,8-100\cdot cos(0,16x)-150,x\in [0,30]

Hvordan?

d) Bestem x så F(x) er støst muligt

Metoden her er jeg med på, skal man vel bare undersøger monotoniforholdene ik sandt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2015 af Stats

a)

Anvend dit resultat fra n-spire

b)

O(x)/x = O'(x)... Find denne x, der gør udtrykket sandt.

c)

Omsætning - omkostninger = fortjeneste

d)

F'(x) = 0, har den enten et maksimum eller et minimum

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2015 af thomaslarsen91Arocketmailcom (Slettet)

#1

hej denis!!! min gode veen. :D

det ser godt ud med matematikken. hils


Skriv et svar til: Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.