Kemi

Bjerrumdiagram

02. marts 2015 af lokpæø (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle, som vil hjælpe mig med opgave b i denne opgave?

47124.png

Vedhæftet fil: 47124.png

Svar #1
02. marts 2015 af lokpæø (Slettet)

Hvis det er muligt vil jeg igså have hjælp til c'eren

2.png

Vedhæftet fil:2.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2015 af mathon

c)

              R(COOH)_2\; \; +\; \; 2\, OH^-\; \; \rightarrow \; \; R(COO^-)_2\; \; +\; \; 2\, H_2O


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2015 af mathon

                 molforhold
                                      R(COOH)_2\; :\, OH^-\; =\frac{1}{2}\; :\; 1
                                         n(R(COOH)_2) = \frac{1}{2}\cdot (0,01926\; L)\cdot \left ( 0,1028\; \frac{mol}{L} \right )=9,89964\cdot 10^{-4}\; mol

renhedsprocent:
                                   \frac{(9,89964\cdot 10^{-4}\; mol)\cdot \left ( 150,08684\; \frac{g}{mol} \right )}{1,562\cdot 10^{-3}\; \frac{g}{\%}}=95,1\%
 


Svar #4
02. marts 2015 af lokpæø (Slettet)

Vil I også hjælpe mig med b


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2015 af mathon

Du aflæser Bjerrumdiagrammet
eller
                                 pH = pKs + log(nb/ns)

                                 nb/ns  = 10pH-pKs


Skriv et svar til: Bjerrumdiagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.