Matematik

Integral a^x

02. marts 2015 af ShadH - Niveau: B-niveau

Hvordan kan integralet af a = ax/ln(a)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2015 af thomaslarsen92Arocket (Slettet)

hej

nummer!?


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. marts 2015 af mathon

Der gælder
                          \left ( a^x \right ){}'=\left ( e^{\ln(a)x} \right ){}'=\ln(a)\cdot e^{\ln(a)x}=\ln(a )\cdot a^x

hvoraf
                          a^x=\frac{1}{\ln(a)}\cdot \left (a^x \right ){}'=\left (\frac{1}{\ln(a)}\cdot a^x \right ){}'
og
                         \int a^x\, \textup{d}x=\int\left (\frac{1}{\ln(a)}\cdot a^x \right ){}'\, \textup{d}x=\frac{1}{\ln(a)}\cdot a^x+k


Skriv et svar til: Integral a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.