Matematik

Finde vinklen imellem to vektorer

02. marts 2015 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal finde vinklen imellem følgende to vektorer:

\overrightarrow{a}=\binom{2}{-3}

\overrightarrow{b}=\binom{-1}{3}

Jeg har udregnet skalarproduktet til at være -11 og ifølge facitlisten i min bog er vinklen imellem vektorerne = 164,8 grader.

Jeg får dog vinklen til 15,25 uanset hvad jeg gør.

Jeg bruger formlen:

invcos=\frac{a_{1}b_{1}+a_{2}b_{2}}{\vec{a}*\vec{b}}

Hvad gør jeg galt?

Mvh. Emil


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2015 af thomaslarsen90Arockethotmailcom (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man skal benytte formlen for vinklen v mellem to vektorer:

        cos(v) = ab / (|a||b|)

Det er korrekt, at ab = -11 . Udregn nu |a| og |b| og beregn så cos(v) og derefter v.


Svar #3
02. marts 2015 af Arccossintan (Slettet)

Jeg får a til 3,60555 og b til 3,16228.

\frac{-11}{3,60555*3,16228}=-0,964763

cos^{-1}(-0,964763)=164,745

Mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Husk, at der skal gradtegn efter vinkeltallet.


Svar #5
02. marts 2015 af Arccossintan (Slettet)

Ja, jeg synes bare ikke lige, at jeg kunne finde gradtegnet herinde :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

        164^{\circ}

Gradtegnet findes i menuen med    a' a''   lige under History.


Svar #7
02. marts 2015 af Arccossintan (Slettet)

Igen mange tak! :)


Skriv et svar til: Finde vinklen imellem to vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.