Matematik

Beregn vinklen

03. marts 2015 af Matthiesen1997 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder således:

På en advarselstrekant står der at hældningen af vejen er 20%. Det betyder at når du har kørt f.eks. 300 m op eller ned af vejen, så er den lodrette højde blevet ændret med 20% af de 300 m.

Beregn vinklen mellem den skrånede vej og vandret (med ”vandret” menes en vandret linje som ”peger” i samme retning som vejen).

Hvordan beregner jeg vinklen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Hypotenusen er 300, og den modstående katete er 0,20*300. Så vi har

sin(v) = 0,20*300/300  <=>

v = Arcsin(0,20)  <=>

v = 11,5o


Skriv et svar til: Beregn vinklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.