Matematik

Vektorfunktion Interval

03. marts 2015 af ITChem (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har følgende opgave som en smule besværligt. Opgaven lyder som følgende:

Vi har følgende vektorfunktion: 

r(t)= (t^2-4 og t^3-6t+8)

Man får af vide at en del af banekurven danner en lukket sløjfe. 

Man skal fastlægge det interval for t hvor sløjfen defineres. Hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2015 af peter lind

Du skal se på de enkelte funktioner hvor to forskellige værdier af t. Det nemmeste er her at se på x koordinaten. t2-4 er symmetrisk omkring 0, så det giver at hvis den ene t værdi er t1 er den anden t værdi -t1. Sæt det ind i den anden funktion for at bestemme t værdien


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2015 af SuneChr

Der må åbenbart være et t1 og et tforskellig fra hinanden, hvorom der gælder
r (t1) = r (t2)
og dermed
t12 - 4 = t22 - 4    ∧    t13 - 6t1 + 8 = t23 - 6t2 + 8


Svar #3
03. marts 2015 af ITChem (Slettet)

Dvs. at den ene værdi er t1 og den t-værdi er t2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2015 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2015 af Soeffi

Jeg har forsøgt at tegne kurven ved at sætte udtrykket for x ind i udtrykket for y. 

Vedhæftet fil:vektor-sløjfe.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2015 af SuneChr

Løs ligningen
t3 - 6·t + 8 = (- t)3 - 6·(- t) + 8  ⇒
t = 0  ∨  | t | = √6
Benyt dette til at finde intervallet hvori t ligger.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Af

        x = t2 - 4    og   y = t3 - 6t + 8 = t·(t2 - 6) + 8

ser man, at

        y - 8 = t · (x - 2)

og da

        t2 = x + 4

finder vi en ligning for kurven

        (x + 4) · (x - 2)2 = (y - 8)2

Hvis vi parallelforskyder grafen, så sløjfepunktet (2 , 8) i stedet falder i origo (0 , 0), vil kurven da have ligningen

        y2 = x2 · (x + 6)


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. juli 2015 af Soeffi

CAS løsning.

Knudepunktet forekommer for t = +/- √6 i punktet (2,8).


Skriv et svar til: Vektorfunktion Interval

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.