Matematik

Bestem vinkel ABC i en trekant

03. marts 2015 af Colgate, (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en trekant ABC er |AB|=22,4, |BC|=12,8 og |AC|=28,0
a) Bestem ∠ACB samt arealet af trekant ABC.

Hvad gør man, når man kun kender siderne og skal finde vinklerne?

Tak på forhånd. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt cosinusrelationerne til at bestemme alle tre vinkler.

Benyt så en af arealformlerne, for eksempel

        T = (1/2)·a·b·sin(C)


Skriv et svar til: Bestem vinkel ABC i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.