Matematik

Areal af rektangel og ligesidet trekant.

04. marts 2015 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg har vedhæftet en opgave, jeg håber i kan hjælpe mig med.
Jeg ved at arealet af rektanglen er x*y og vi kender x og y væriderne. 
Men dette areal skal lægge sammen med arealet af en ligesidet trekant og jeg ved at arealet af en trekant er 1/2*h*b, men hvad er højden i dette tilfælde? Bredden er jo x. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2015 af Soeffi


Svar #3
05. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Jeg forstår ikke denne formel:  T = x·y + (1/2)·x·((√3)/2)·x
Hvorfor ganges der med kvadrod af 3 som dvideres med 2? Kan slet ikke se det? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2015 af Soeffi

#3

Jeg forstår ikke denne formel:  T = x·y + (1/2)·x·((√3)/2)·x
Hvorfor ganges der med kvadrod af 3 som dvideres med 2? Kan slet ikke se det? 

Du har at arealet er: areal af rektangel plus areal af ligesidet trekant. Reaktanglets areal er x gange y. Arealet af en trekant er en halv højde gange grundlinje. For en ligesidet trekant er højde lig med (√3)/2 gange sidelængde, hvor sidelængde her er x, som igen er grundlinje. 


Svar #5
05. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Tak! kan de passe omkredsen er 350? 


Svar #6
05. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Og kan i muligvis hjælpe mig med denne opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2015 af Soeffi

Når omkredsen er 200m, har man at omkreds = 3x+2y=200m, dette giver en sammenhæng mellem x og y, som kan indsættes i arealformlen.


Svar #8
05. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Jeg forstår det ikke tror jeg... 


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2015 af Soeffi

Areal = x·y + (1/2)·x·((√3)/2)·x= xy+(√3/4)·x2
Omkreds: 2y+3x=200m

Fra omkredsen fås: y = (200m-3x)/2

Areal = x·(200m-3x)/2+(√3/4)·x2=

100m·x-(3/2)x2+(√3/4)·x2=

100m·x+x2(-3/2+√3/4)=

(√3/4-3/2)x2+100m·x


Svar #10
06. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Ej, altså er der mulighed for at i kan uddybe det yderligere? Jeg forstår det slet ikke. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. marts 2015 af Soeffi

#10

Ej, altså er der mulighed for at i kan uddybe det yderligere? Jeg forstår det slet ikke. 

Hvilken del forstår du ikke?


Svar #12
06. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Jeg tror generelt ikke jeg forstår hvad det er opgaven går ud på. Jeg kan ikke rigtig finde ud af hvad det er jeg skal.


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. marts 2015 af Soeffi

Du skal finde ud af hvordan arealet af figuren ændrer sig, når dens højde ændres samtidig med at omkredsen holdes konstant.


Svar #14
09. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Er dette en rigtig konklussion på opgaven? 


Svar #15
09. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Jeg kan se svaret allerede er skrevet herinde, så jeg går ud fra mit resultat også er rigtigt :D 


Svar #16
09. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Hej jeg har vedhæftet endnu en opgave inden for denne opgave, som jeg håber i kan hjælpe med. 


Brugbart svar (0)

Svar #17
09. marts 2015 af Soeffi

Prøv at følge linket i #2.


Svar #18
09. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Jeg fandt ud af det! Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Areal af rektangel og ligesidet trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.