Kemi

Opløselighedsproduktet L

04. marts 2015 af Unihaj (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey :) Jeg sidder fast i denne opgave. Håber der er nogle der kan hjælpe! 

Opløseligheden af bly(II)chlorid, PbCl2, i vand ved 25 °C er 1,59·10–2 M.

Beregn opløselighedsproduktet, L, for bly(II)chlorid i vand.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2015 af Heptan

Prøv at starte med at opstille ionproduktet for reaktionen


Svar #2
04. marts 2015 af Unihaj (Slettet)

Det har jeg gjort :) Det fik jeg til at være: 

PbCl2 (S) <-> Pb2+ + 2Cl-

Og så opstillet jeg formlen [X]*[2X]=1,59·10–2 M

Her i har jeg så isoleret X, og får det til at være 0.15840M

Men jeg er bare ikke sikker på, det er rigtigt... :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2015 af mathon

I en mættet opløsning, hvor den molære opløselighed er s(olubility)

                                              PbCl2 (s)   <->   Pb2+ (aq  +  2 Cl- (aq)            
                                                 s                     s                 2s

       ligevægtsloven:
                                                 [Pb2+] · [Cl-]2  =  L

                                                 s · (2s)2  =  L

                                                 L = 4s3 = 4•(1,59·10-2 M)3  =  1,61·10-5 M3

                                                
 
                                                 


Svar #4
04. marts 2015 af Unihaj (Slettet)

okay, jeg er ikke helt sikker på, hvad det er du gør til sidst? Er der en formel der siger at man kan gøre sådan, og hvordan kom du frem til det? :) Men kan godt de, at det givet det rigtige svar :) 


Skriv et svar til: Opløselighedsproduktet L

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.