Matematik

Løsning af ligning

04. marts 2015 af biotek222 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Har lidt problemer med at løse denne ligning, nogen der kan hjælpe??;

√2+1/x+√2+√2-1/x-√2=√2


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2015 af peter lind

1/x og -1/x går ud mod hinanden så der enten ingen løsninge eller uendelig mange løsninger.


Svar #2
04. marts 2015 af biotek222 (Slettet)

Ja nemlig.. Jeg har nemlig checket facitlisten, og der står at det giver 0,2, men det forstår jeg bare ikke helt..


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2015 af peter lind

Hvis du ellers har skrevet ligningen rigtig op er facitlisten forkert. Jeg har ikke den originale ligning og der kan let opstå misforståelser med for eks. kvadratrod
. For eks. kunne de første to led være enten kvrod(2+1/x) eller kvrod(2)+1/x


Svar #4
04. marts 2015 af biotek222 (Slettet)

Nej, har skrevet den rigtige ligning. Kunne det være noget i retning af:

Vedhæftet fil:mat.docx

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2015 af peter lind

den fil kan jeg ikke læse. Kan du ikke levere den i doc eller pdf format ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2015 af Galo1s (Slettet)

Hvad er problemet? Sæt på fælles brøkstreg, gang parenteserne ud, reducer, få alt over på een side af lighedstegnet og faktoriser og brug nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. marts 2015 af peter lind

#6 Du har misforstået problemet. Hvis ligningen er skrevet korrekt op trækker du leddene sammen får du  2kvrod(2) = kvrod(2).


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. marts 2015 af Galo1s (Slettet)

ad 7: At du ikke kan åbne det vedhæftede dokument er ikke ensbetydende med, at ingen kan. Jeg kan godt åbne det dokument, som spørger har vedhæftet, og jeg må da gå ud fra, at ligningen i dette dokument, er opskrevet korrekt. Jeg har så forsøgt at skitsere, hvordan ligningen kan løses. Jeg tvivler på, at spørgeren er blevet stillet en tvetydigt opskrevet ligning til at begynde med; sådan læser jeg i hvert fald ikke spørgsmålet.


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. marts 2015 af peter lind

Det er også derfor jeg tager forbehold for at ligningen er skrevet korrekt


Svar #10
04. marts 2015 af biotek222 (Slettet)

Okay, har lige fundet ud af det. Prøv se om du kan åbne dette så

Vedhæftet fil:Mate.docx

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. marts 2015 af peter lind

Det er stadig en docx fil, som jeg ikke kan læse


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, det er korrekt løst i den sidste fil, hvor man dog skal bibeholde løsningen x = 0. Ligningen er

        \frac{\sqrt{2}+1}{x+\sqrt{2}}+\frac{\sqrt{2}-1}{x-\sqrt{2}}=\sqrt{2}


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. august 2015 af Soeffi

CAS løsning.


Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.