Matematik

km liter

04. marts 2015 af shain - Niveau: 8. klasse
Hej har to opgaver
1) Henriks bil køre 9,3 liter på 100 km. Hvad kører den km/liter

Mit bud: 100/9,3?

Hvis der kun er 8 liter tilbage i tanken, kan Henrik så nå hen til nærmeste tankstation, som ligger 81 km?

Mit bud: 100/9,3*8?

2) Der er købt 2 pizzaer den ene har en diameter på 30 cm og den anden har en diameter på 60 cm.
Er den store pizza dobbely så stor som den lille?

Skal man regne arealet ud ag begge og sp divideres arealerne? Håber i kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2015 af Stats

1.

Korrekt.. Du mangler blot at konkludere om han kan nå hen til nærmeste tankstation.

2.

Diameteren er blevet dobbelst så stor mens arealet er:
(302·π)/(152·π) = 302/152 = (30/15)2 = 22 = 4 gange så stort

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
04. marts 2015 af shain

Tak mht opg han kan godt køre 81 km. Han skal så køre økonomisk

Skriv et svar til: km liter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.