Fysik

Vægt på månen

04. marts 2015 af aasda (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er i min fysikrapport blevet bedt om at udregne min vægt men er lidt i tvivl om jeg har gjort det rigtigt. Jeg har brugt formlen: (mpå jorden*g)/(9,82N/kg) 

(70kg*1,622)/9,82=11,56212

Er det rigtigt udregnet? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2015 af hesch (Slettet)

#0:  Masse måles i kg. Vægt måles ( i hvert fald for fjedervægte ) som en kraft.

Den generelle  F = m*a     =>    Tyngdekraft = m*g = 70kg * 9,82 m/s2 = 687,4N.

Din vægt på månen beregnes ved  Fmåne = 70kg * gmåne .  Du må slå gmåne  op.

Altså: Din masse på månen er den samme som på jorden, men det er tyngdekraften ikke.  Din fjedervægt omsætter "automatisk" din tyngdekraft til kg på jorden. Men det vil den gøre forkert på månen, for den er indstillet til en tyngdeacceleration på 9,82 m/s2, men det er den ikke på månen.


Skriv et svar til: Vægt på månen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.