Matematik

Funktionstilvækst

04. marts 2015 af sdfdafsd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg står med følgende opgave:

En potensvækst er givet ved f(x) = 3.4•x1,5.

a) Løs ligningen f(x) = 23

Jeg tænker umiddelbart, at man bare skal gøre følgende:

23 = 3.4•x1,5 , hvorved x isoleres til ≈ 3,6.

b) Bestem den procentvise funktionstilvækst, når x øges med 12%?

Hvordan udregner man dette? Man kan vel ikke bare sige: 3.4•x1,5•(1.12) ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2015 af Stats

a)

Løsning kan ske manuelt:

3.4·x1.5 = 23 ⇔
x1.5 = 23/3.4 ⇔

b)

Anvend: (1 + ry) = (1 + rx)a

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. marts 2015 af peter lind

Du skal beregne 100*f(x*1,12)/f(x)


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2015 af Stats

x1.5 = 23/3.4 ⇔
x = (23/3.4)2/3 = 3√((23/3.4)2) = 3.58

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
04. marts 2015 af sdfdafsd (Slettet)

Tak! :)


Skriv et svar til: Funktionstilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.