Matematik

Den afledte funktion?

04. marts 2015 af LektiehjæIp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen!

Nu har jeg kæmpet med en opgave i noget tid, og må komme til den konklusion, at jeg ingen anelse har, om hvad jeg skal gøre.

Opgaven lyder:
Bestem, uden brug af cas, den afledede funktion for hver af nedenstående funktioner,

f1(x) = (4√x + 2x2)*√x

f2(x) = (x-3)/(2x-1) + 5

f3(x) = 1/(x-9) + 1

f4(x) = x2 + (√x)/5

Er der nogen der kan hjælpe mig? Jeg ved godt jeg skal finde f' men hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2015 af Stats

f1 er et produkt af 2 funktioner... Anvend: f'(x)·g(x)+f(x)·g'(x) (Du kan evt. gange √x ind i parentesen)
f2 er division af 2 funktioner... Anvend: (f'(x)·g(x)-f(x)·g'(x))/(g(x)2)
f3 er en potensfunktion blandet med en sammensat: x-1 = 1/x, og (f(g(x)))' = f'(g(x))·g'(x)
f4 er en division, hvor du kan med fordel anvende samme regel som i f2

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

        f1(x) = 4·x + 2·x5/2

        f2(x) = (1/2)·(x-3)/(x - 1/2) + 5 = (1/2)·(x - 1/2 - 5/2)/(x - 1/2) + 5

                = (1/2)·(1 - 5/(2x-1)) + 5

                = 11/2 - (5/2)/(2x-1)

        f4(x) = x2 + (1/5)·x1/2


Skriv et svar til: Den afledte funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.