Matematik

REGRESSION

04. marts 2015 af lokpæø (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er igang med denne opgave. Jeg har problemer med b'eren.

Har løst f(10000) = 5704,92.

5704,92 sekunder svarer til 2,057*107 time. Hvad skal jeg kommentere?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2015 af peter lind

De 2,057*107 time er vanvittigt meget for stor. Du skal sammenligne det korrekte resultat med de 1 time og 54 minutter


Svar #2
04. marts 2015 af lokpæø (Slettet)

SÅ jeg skal ikke beregne f(10000)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2015 af peter lind

Jo du skal. Din omregning til timer er blot helt galt. Du kunne i stedet for omregne de 1 time og 54 minutter til sekunder. Forståelsesmessigt er det nu nokbedre at bruge timer, minutter. Det har man ligesom lidt bedre fat i


Svar #4
04. marts 2015 af lokpæø (Slettet)

Hvor er min omregning forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2015 af peter lind

Det er omregningen af sekunder til timer. Jeg kan ikke se hvad du har gjort og derfor ikke hvad du har gjort galt. Hvis du se på de 1 time og 54 minutter er det jo intet i sammenligning med 20 million timer som du får


Svar #6
04. marts 2015 af lokpæø (Slettet)

Jeg har lavet en regression, hvor jeg får følgende formel: f(x) = 0,5716x -11,08. Ved at løse f(10000) får jeg 5704,92.

u = 1*60*60 + 54*60

Mener du, at jeg skal sige: f(x) = 0,5716u -11,08 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. marts 2015 af peter lind

Nej du skal beregne u og sammenligne det med de 5705


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Din regression er ikke helt korrekt. Hvis man benytter tabellens tal får man

        f(x) = 0,58333x - 14,62631

Man beregner så

        f(10000) = 5833,3 - 14,6 = 5819 s

der så skal sammenlignes med langdistancens tid 1t 54m = 6840 s


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. juli 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. august 2015 af Soeffi

CAS løsning. Resultat: y = 0,58·x - 14,6. Modellen er optimistisk, da den giver en lavere tid for de 10,000 m: 1 time 36 min. En potensregression (ikke vist): y = 0,35·x1,069  giver et mere nøjagtigt resultat: 1 time og 50 min.


Skriv et svar til: REGRESSION

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.