Fysik

Tråd Diameter hjælp

04. marts 2015 af trula (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! jeg har brug for lidt hjælp til at beregne trådens diameter

jeg ved at kabelen er

l = 74,12 m

R = 4,20Ω

resisivitet =17,5Ω*mm2/km = 17,5*10-9Ωm


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2015 af peter lind

R = ρ*l/A  hvor A er arealet af tværsnittet af kablet. Hvis r er radius af kablet gælder A = π*r2 Find A af den første formel brug så resultatet til at finde radius


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2015 af Dehydraxx (Slettet)

Tværsnits arialet(A) = ρ*l/R

A=17.5*10-9Ωm * 74.12m/4.20Ω=(3.088*10-7)m2

r2=A/π

r2=(r.088*10-7)m2/π=(9.829*10-8)m2

√=Kvadratrod

r=√(9.829*10-8)m2=(3.135*10-4)m

Radius er (3.135*10-4)m


Skriv et svar til: Tråd Diameter hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.