Fysik

Carnots varmelære 2.0

05. marts 2015 af sludrejan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Mangler lidt hjælp til følgende opgave:

På en kølig efterårsdag med udetemperatur 5°C har et hus et varmeeffektforbrug på 3000W. huset holdes opvarmet til 20°C af en ideelt virkende varmepumpe.

a) Beregn den ideelt virkende varmepumpes effektfaktor.

b) hvor mange kWh elenergi vil den anvendte varmepumpe bruge på et døgn?

Jeg beregner den a) til at blive 0.017, men synes det virker som et ret lavt resultat..


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

a)

Den ideelt virkende varmepumpe er en Carnot-varmepumpe.

εvarmepumpe, Carnot = Tvarm / (Tvarm - Tkold)

b)

εvarmepumpe = Qvarmeeffekt / W  <=>

W = Qvarmeeffekt / εvarmepumpe

Indsæt værdierne, så har du elforbruget i W. Regn så om til kWh pr. døgn.


Svar #2
05. marts 2015 af sludrejan (Slettet)

Jeg siger mange tak for svaret 


Skriv et svar til: Carnots varmelære 2.0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.