Kemi

beregn massen af syre

05. marts 2015 af Tila91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal undersøge, hvordan man laver 100 mL af en opløsning, hvor syrens formelle stofmængdekoncentration er 0,100 M.

Så jeg skal beregne massen af de tre syrer til fremstillingen:

                      HCOOH                    CH3COOH                     C6H8O6

                       0,100M                      0,100M                          0,100M

Hvordan er det lige, at jeg gør det?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2015 af mathon

syremasse
                          m_{syre}=\left ( 0,100\; L \right )\cdot \left(0,100\frac{\; mol}{L}\right)\cdot \begin{matrix} 46,02538\; \frac{g}{mol}=0,460254\; g\\60,05196 \; \frac{g}{mol}=0,60052\; g \\ 176,12412\; \frac{g}{mol}=1,76124\; g \end{matrix}


Svar #2
05. marts 2015 af Tila91 (Slettet)

Nårh ja. tak.


Skriv et svar til: beregn massen af syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.