Matematik

AREAL

05. marts 2015 af sumia9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Håber nogen vil hjælpe med den vedhæftede opgave. Jeg har integreret g(x) og f(x), men kan ikke komme videre

Vedhæftet fil: lektier.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:Areal-M.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven er:

To funktioner f og g er givet ved

         f(x) = -4x2 + 20x

         g(x) = 8x

Graferne for de to funktioner afgrænser et område M, der har et areal (se figuren i det vedlagte, figuren er i første kvadrant).

Bestem førstekoordinaterne til hvert af skæringspunkterne mellem graferne for f og g, og bestem arealet af området M.

-------------------------------------------------

Løs ligningen f(x) = g(x) og beregn så

        A(M) = ab (f(x) - g(x)) dx ,

hvor a og b er løsningerne til ligningen f(x) = g(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2015 af Galo1s (Slettet)

Graferne for f og g skærer hinanden i x=0. Find det andet skæringspunkt. Beregn dernæst integralet fra 0 til det andet skæringspunkt af f(x)-g(x), da f(x) er større end g(x) på dette interval. 


Svar #4
05. marts 2015 af sumia9 (Slettet)

Undskyld, men kan i hjælpe med numeriske værdier. Er ikke helt med


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Start med at løse ligningen   f(x) = g(x) , dvs.

        -4x2 + 20x = 8x


Svar #6
05. marts 2015 af sumia9 (Slettet)

Er det så -4x^2+12x

?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man skal løse en ligning; du har blot skrevet et udtryk. Ligningen i #5 reduceres til

        -4x2 + 12x = 0

Faktoriser ligningen og benyt så nulreglen til at løse den.


Svar #8
05. marts 2015 af sumia9 (Slettet)

Jeg får det til x^2/x = -3 Passer det forstår det ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er ikke korrekt. Man løser lettest 2.-gradsligningen  -4x2 + 12x = 0  ved at faktorisere venstresiden

        -4x · (x - 3) = 0 .

Benyt nu nulreglen til at bestemme de to rødder.


Svar #10
05. marts 2015 af sumia9 (Slettet)

forstår det stadig ikke. Kan I ikke komme med beregningen


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nulreglen siger, at et produkt er nul , hvis en eller flere af faktorerne er lig med nul. Ligningen

        -4x · (x - 3) = 0

spaltes derfor i de to ligninger

        -4x = 0     ∨   x - 3 = 0   .

Du må da have lært at løse simple ligninger og 2.-gradsligninger?


Skriv et svar til: AREAL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.