Matematik

Trigonometri

05. marts 2015 af Einstein5 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Er der nogen, der vil forklare mig hvordan jeg løser denne opgave:

I en retvinklet trekant er vinklen D= 90 grader, d=11,7 og f= 6.

Bestem de to sidste vinkler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Trekanten kaldes formodentlig DEF, hvor D er den rette vinkel. Benyt så formlerne for sinus og cosinus i den retvinklede trekant

        sin(F) = cos(E) = f / d


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2015 af Michael23

Benyt dig af sinusrelationerne og cos.  \frac{sin(A)}{a} = \frac{sin(B)}{b} = \frac{sin(C)}{c}


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man kan med fordel benytte, at trekanten er retvinklet. Se #1.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.