Matematik

Hjælp til at isolere udtryk

05. marts 2015 af Sten007 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Altså jeg vil gerne isolere "u" i dette udtryk

v\cdot \left ( \frac{u\cdot w}{v+4w} \right )^2+w\cdot \left ( \frac{v\cdot u}{2v+4w} \right )^2=0

Jeg kunne vel ikke få noget hjælp til dette ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Udtrykket har formen

       u2·a + u2·b = 0

hvor

        a = v·w2/(v+4w)2  og  b = w·v2/(v+4w)2 .

Heraf følger, at    u = 0  ∨  (a+b) = 0 .


Svar #2
05. marts 2015 af Sten007 (Slettet)

Det er vel ikke muligt at få et udtryk som lyder u = faktorerne når jeg prøver at flytte dem over på den anden side ?


Svar #3
05. marts 2015 af Sten007 (Slettet)

For jeg vil gerne indsætte nogle værdier på v's og w's når jeg har isoleret, således at jeg får en værdi.


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke muligt. Man får jo

        u2 · (a + b) = 0

så nulreglen giver de to ligninger

        u = 0  ∨  (a+b) = 0

Jeg formoder, at u, v og w er reelle tal.


Svar #5
05. marts 2015 af Sten007 (Slettet)

Det var underligt, jeg havde blot fået at vide at jeg skulle få u til at stå alene også indsætte mine værdier. Men jeg takker for hjælpen og prøver noget nyt så.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

I #1 skulle det være

        b = w·v2/(2v+4w)2

men det ændrer ikke ved konklusionen ovenfor.


Skriv et svar til: Hjælp til at isolere udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.