Matematik

det haster skal afleveres i morgen og mangler kun opgave 2 og 7

05. marts 2015 af blasterman18 - Niveau: C-niveau

er i gang med en opgave der lyder sådan her Givet to punkter (x1,y1) og (x2,y2) og forskriften for en eksponentiel funktion f(x)=b·ax i opløft
a) Gennemfør et bevis for b=y1/ax i opløft1og b=y2/ax2 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt de to punkters koordinater i forskriften og løs det resultarende ligningssystem i a og b .

Hvis   y = f(x) = b · ax har man jo

        y1 = b · ax1

        y2 = b · ax2

Isoler b i hver ligning.


Svar #2
05. marts 2015 af blasterman18

nåe så forstår jeg bedre. kan du hjælpe mig med de andre opgaver som er opgave 2 og opgave 7 som i dokumentet jeg har oplaodet ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opg 2) Hvad forstår du ikke i opgavens spørgsmål?  f(x) = 7 · 3x , 0 ≤ x ≤ 12 .
a) Beregn f(3)
b) Løs ligningen f(x) = 13
d) beregn f(x+3) - f(x)
f) Undersøg, om f(4) er lig med 567
g) Løs ligningen f(x) = h(x)

Opg 7) a) og b) er forklaret i #1. c) Indsæt y2 = 2·y1 og T2 = x2 - x1 i udtrykket for a og isoler T2 . T2 kaldes fordoblingskonstanten for den eksponentielle funktion.


Svar #4
05. marts 2015 af blasterman18

forstår ikke b) for er bliver den ikke sådan her noget i den stil

f(x)=7*3x=13  

f(x)=7=13/3x=


Svar #5
05. marts 2015 af blasterman18

anybody ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

b) Start med at skrive det ordentligt op. Man skal løse ligningen

        7 · 3x = 13

Isoler 3x og tag så log() på hver side og isoler x til sidst.

        3x = 13/7

        log(3x) = log(13/7)

Fortsæt nu selv


Skriv et svar til: det haster skal afleveres i morgen og mangler kun opgave 2 og 7

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.