Matematik

Andengradsligning

05. marts 2015 af piabing (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal løse en andengradsligning.

x^2-7x+12 = 0 

Ved at bestemme d, og bruge løsningsformlen.

Så har jeg regnet med frem til at d er -47

så skal jeg intaste løsningen som en løsningsmængde på formen (r1, r2).

Men den forstår jeg ikke hvordan jeg gør? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke beregnet d korrekt. Benyt udtrykket

        d = b2 - 4·a·c


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2015 af peter lind

Din determinant er forkert.

hvis ligningern er

a*x2+bx+c = 0

findes d af

d= b2-4ac

og løsningerne af x = (-b±kvrod(d))/(2a)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2015 af mathon

                                \begin{array} {|c|c|c|c|} a&b&c&d\\ \hline 1&-7&12&(-7)^2-4\cdot 1\cdot 12 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2015 af mathon

                     
                            x^2-7x+12=(x-3)(x-4)=0


Svar #5
06. marts 2015 af piabing (Slettet)

jegbrugte også denne formel for at beregne d.

det må være noget med parantes jeg har glemt.

prøver igen.

tak 


Svar #6
06. marts 2015 af piabing (Slettet)

ligningen giver 1/2?

Kan det passe? 


Svar #7
06. marts 2015 af piabing (Slettet)

altså som en løsningsmængde på formen (r1, r2).


Svar #8
06. marts 2015 af piabing (Slettet)

nu har jeg regnet ud at d er 1

så sætter jeg den ind i formlen og får så 1/2.


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. marts 2015 af mathon

                             x=\frac{-(-7)\mp \sqrt{1}}{2\cdot 1}=\frac{7\mp 1}{2}=\left\{\begin{matrix} 3\\ 4 \end{matrix}\right.


Svar #10
06. marts 2015 af piabing (Slettet)

hvordan laver man +,- tegn på computer ved du det?


Svar #11
06. marts 2015 af piabing (Slettet)

skal jeg egentlig skrive løsningen som 3/4 eller hele ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#11

Løsningen er ikke 3/4 , men de to tal 3 og 4 .Ligningen har to forskellige løsninger.


Svar #13
06. marts 2015 af piabing (Slettet)

så har jeg også et andet spørgsmål.

Vi har kunne finde d, fordi vi kender a, b og c - fordi ligningen har opgivet os tre tal.

men hvis vi f.eks. har en ligningen som lyder således: -2x^2+32=0

så har vi jo kun to tal at gøre med. Hvordan finder man så ud af, hvad der er a, b, og c?


Svar #14
06. marts 2015 af piabing (Slettet)

så er det korrekt, hvis man bare skriver L = 3,4?


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#13

a er koefficienten til x2, b er koefficienten til x, og c er konstantleddet. Når der ikke er noget led med x, er koefficienten b jo lig med 0.


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#14

Man skriver  

        L = {3 , 4}


Svar #17
06. marts 2015 af piabing (Slettet)

så a er denne sammenhæng er: -2

b er 2

og c er 32


Brugbart svar (0)

Svar #18
06. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#17

Nej, b = 0 , som det blev forklaret i #15.

       a = -2 , b = 0 , c = 32 .

       -2x2 + 32 = 0

        x2 - 16 = 0

        x2 - 42 = 0

       (x - 4)·(x + 4) = 0


Svar #19
06. marts 2015 af piabing (Slettet)

så får jeg det her


Svar #20
06. marts 2015 af piabing (Slettet)

den vil ikke regne d ud?


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 42 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.