Matematik

arg

05. marts 2015 af lalala1122 (Slettet) - Niveau: A-niveau

er der nogen der kan forklarer mig nedenstående opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Skærmbillede 2015-03-05 kl. 20.47.27.png

Skriv tallet  z = 4·ei√3  på formen  z = x + i·y .


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2015 af peter lind

Du skal opskrive tallet på formen a+i*b

hertil skal du bruge at eu+iv = eu(cosv)+isin(v)


Svar #3
05. marts 2015 af lalala1122 (Slettet)

taaaaak :)


Svar #4
05. marts 2015 af lalala1122 (Slettet)

hvad med den her


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Skærmbillede 2015-03-05 kl. 21.03.10.png

Benyt nulreglen til at aflæse rødderne.


Svar #6
05. marts 2015 af lalala1122 (Slettet)

hvad skal jeg sætte ind på z's plads eller skal jeg bare gange ind?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man skal ikke gange ind. Man skal løse ligningen  p(z) = 0 , dvs.

        3 · (z + 1) · (z - 2) · (z + 2i) · (z - 2i) = 0

Benyt nulreglen for et produkt til at aflæse rødderne.

At finde rødderne i et polynomium p(z)  betyder at løse ligningen  p(z) = 0 .


Svar #8
05. marts 2015 af lalala1122 (Slettet)

er det muligt at gøre det i hånden for jeg må ikke bruge hjælpe midler


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, for man benytter jo nulreglen: et produkt er nul, hvis en eller flere af dets faktorer er lig med 0.

Ligningen

        3 · (z + 1) · (z - 2) · (z + 2i) · (z - 2i) = 0

er derfor ensbetydende med

        3 = 0  ∨  z + 1 = 0  ∨  z - 2 = 0  ∨  z + 2i = 0  ∨  z - 2i = 0

Løs nu disse ligninger hver for sig.


Svar #10
06. marts 2015 af lalala1122 (Slettet)

-1+1=0 
+2-2=0
-2i+2i=0
2i-2i=0

så alle mine z-værdier er løsninger. Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvad skal det forestille?


Svar #12
06. marts 2015 af lalala1122 (Slettet)

altså at mine løsninger er (-1,+2,-2i,+2i) eller har jeg gjort det forkert 


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: arg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.