Matematik

Differentielregning

06. marts 2015 af Harris786 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Er der nogen der kan hjælpe med at løse disse spørgsmål.

1. En funktion f er givet ved formlen f(x) = x3 - 3x2  +  2x -1. Tegn grafen for f

2. Gør rede for, at punktet P(2,-1) ligger på grafen for f

3. Bestem f ' (x)

4. Bestem hældningskoefficienten for tangenten til grafen for i punktet P(2,-1)

5. Der oplyses , at grafen for f har to tangenter med hældningenskoefficienten 1. Bestem førstekooridinaten til røringspunktet for hver af disse to tangenter

Vedhæftet fil: graf.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

2. Vis, at f(2) = -1 ved beregning. Indsæt x = 2 i forskriften for f(x) .

3. Differentier funktionen f(x) . Differentier hvert led for sig. Benyt   (a·xn)' = a·n·xn-1 .

4. Beregn f '(2) ved at indsætte x = 2 i forskriften for f '(x) .

5. Løs ligningen f '(x) = 1 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2015 af mathon

5)
                        f{\, }'(x)=3x^2-6x+2=1

                                         3x^2-6x+1=0


Skriv et svar til: Differentielregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.