Matematik

Logaritmer

06. marts 2015 af perturbatrix (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hej, er der nogen, der måske kan hjælpe mig med nogle logaritmerfunktioner med forklaring og regnevej?

1) log(4x+6)=2

2) In(4x+6)=2

3) log(x+3)+log(x)=1

4) (log(x))2+3log(x)=4

5) (In(x))2+3In(x)=4

Tak for hjælpen i forvejen ^^


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2015 af mathon

1)        

                  10^{\log(4x+6)}=10^2

                  4x+6=100

                  x=\frac{100-6}{4}


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2015 af mathon

2)        

                  e^{\ln(4x+6)}=e^2

                  4x+6=e^2

                  x=\frac{e^2-6}{4}


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2015 af mathon

3)
         Brug
                       \log(a)+\log(a)=\log(a\cdot b)

4)
          Er en andengradsligning i log(x)

5)
          Er en andengradsligning i ln(x)


Svar #4
06. marts 2015 af perturbatrix (Slettet)

ok :) tak for hjælpen mathon


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.