Matematik

Antag en realistisk størrelse af vinklen w og bestem længden af de to skrå snore.

06. marts 2015 af HeleneGo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Lampen skal hænge over et spisebord, der befinder sig under et ovenlysvindue i en skråvæg. Den ophænges derfor i to snore, som vist på figur 7 nedenfor. Vinklen mellem de to skrå snore betegnes v, der er givet ved dette program. Vinklen mellem den lodrette snor og den ene af de skrå snore betegnes w. Skråvæggen har vinklen u = 45 º i forhold til vandret.    

Antag en realistisk størrelse af vinklen w og bestem længden af de to skrå snore.
Hvordan gør jeg det ? 
Det haster

Vedhæftet fil: a.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2015 af Soeffi

#0

.. Vinklen mellem de to skrå snore betegnes v, der er givet ved dette program. ...

Ved du noget om programmet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Forlæng den vandrette linie ved vinkel u til skæring med den lodrette snor, som lampen hænger i. Der fremkommer da en firkant, hvis ene vinkel er 90º , to af vinklerne er u og w, og den 4. vinkel er supplementvinkel til den ene vinkel α i trekanten. kald den øverste vinkel i trekanten for β . Vi har da

        u + 90º + w + β + v = 360º

Desuden gælder

        α + β + v = 180º

Vi har da

        β = 270º - u - v - w = 270º - 45º - v - w = 225º - v - w

og

        α = 180º - v - β = 180º - v - (225º - v - w) = w - 45º .

Kalder vi de to snorlængder for s1 (over for vinkel α) og s2 (over for vinkel β) har vi da af sinusrelationerne i trekanten

        1,5m / sin(v) = s1 / sin(α) = s2 / sin(β)

hvorfor

        s1 = 1,5m · sin(w - 45º) / sin(v)

        s2 = 1,5 m · sin(225º - v - w) / sin(v)

      


Svar #4
06. marts 2015 af HeleneGo (Slettet)

Tusind tak for svaret :))

- jaa det min vinkel, 69.39

Skriv et svar til: Antag en realistisk størrelse af vinklen w og bestem længden af de to skrå snore.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.