Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Defienitionsmængde og værdimængde

06. marts 2015 af nillehp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Forskriften lyder -30.000x+240.000

Opgaven lyder således, udfra min besvarelse skal jeg angive værdimængde (vm(f)) og definitionsmængde (dm(f)) for funktionen. Nogle der kan hjælpe? er lost...


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2015 af mathon

                   y = -30.000x + 240.000

formentlig x > 0


Svar #2
06. marts 2015 af nillehp (Slettet)

Er det definitionsmængden eller værdimængden? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2015 af Soeffi

#0

Forskriften lyder -30.000x+240.000

Opgaven lyder således, udfra min besvarelse skal jeg angive værdimængde (vm(f)) og definitionsmængde (dm(f)) for funktionen. Nogle der kan hjælpe? er lost...

Du må forklare hvordan forskriften er udledt. Er x antal varer?


Svar #4
06. marts 2015 af nillehp (Slettet)

X er antal afskrivninger og f(x) er bilen værdi efter antal afskrivninger efter x afskrivninger. De årlige afskrivninger er 30.000 mens bilens kostpris er 240.000 og bilens scrapværdi er 60.000 :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så er x et helt tal i intervallet [0 ; x1] , hvor x1 er løsningen til

        f(x1) = -30000x1 + 240000 = 60000

Når bilens værdi er nået ned på scrapværdien, giver det ikke længere mening at foretage flere afskrivninger.

Definitionsmængden for f er så dette interval [0 , x1] . Værdimængden er så billedet af dette interval, dvs intervallet bestemt ved funktionsværdierne f(0) og f(x1) .


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2015 af Soeffi

#4

X er antal afskrivninger og f(x) er bilen værdi efter antal afskrivninger efter x afskrivninger. De årlige afskrivninger er 30.000 mens bilens kostpris er 240.000 og bilens scrapværdi er 60.000 :-)

I så fald er x større end eller lig nul og mindre end det x der giver: 240.000-30.000x=0 => x=8, dvs

0<=x<=8, 

da afskrivningerne ikke kan fortsætte længere end til bilens værdi er helt afskrevet.


Svar #7
06. marts 2015 af nillehp (Slettet)

Jeg håber i vil hjælpe igen. jeg har endnu en opgave med dm(f) og vm(f). Forskriften skal lyde b*ax. X er altal afskrivninger og f(x) er bilens værdi i regnskabet efter x afskrivninger. Anskaffelsesprisen for varebilen er 180.000 kr. den kan bruges i 4 år men brugstiden er 6 år. Scrapværdien er 40.000 og afskrivningsprocenten er 30 %. 

Håber i vil hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. marts 2015 af Soeffi

#6
#4

X er antal afskrivninger og f(x) er bilen værdi efter antal afskrivninger efter x afskrivninger. De årlige afskrivninger er 30.000 mens bilens kostpris er 240.000 og bilens scrapværdi er 60.000 :-)

Undskyld, jeg fangede ikke den med scrapværdien: man har 0<=x<=6.


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. marts 2015 af Soeffi

#7

Jeg har endnu en opgave med dm(f) og vm(f). Forskriften skal lyde b*ax. X er altal afskrivninger og f(x) er bilens værdi i regnskabet efter x afskrivninger. Anskaffelsesprisen for varebilen er 180.000 kr. den kan bruges i 4 år men brugstiden er 6 år. Scrapværdien er 40.000 og afskrivningsprocenten er 30 %. 

I udtrykket b·ax er b=180.000 kr. Grundtaller a=(100%-30%). Man får f(x)=180.000·0,7x.

Dm og Vm giver sig selv, jeg er dog ikke sikker på om 0<=x<=4 eller 0<=x<=6. For f(x) gælder: 40.000kr.<=f(x)<=180.000kr.


Skriv et svar til: Defienitionsmængde og værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.