Fysik

Bremselængde og arbejde fro en bil der vejer 1400kg

06. marts 2015 af l2235 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet opgaven : En bil vejer 1400kg og kan bremse fra 100km/h til 0km/h over en strækning på 38,2 meter. Find bremsekraften og dens arbejde ?

Alt hjælp kan bruges. På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2015 af mathon

                   v_{0}=100\; \frac{km}{h}=\frac{250}{9}\; \frac{m}{s}
med konstant acceleration:

                    a\cdot \Delta s =\left |\frac{-{v_{0}}^{2}}{2} \right |                         \Delta s er bremselængden.
Arbejde
                    A=F\cdot \Delta s=m\cdot a\cdot \Delta s

                    A=m\cdot\left |\frac{-{v_{0}}^{2}}{2} \right |=m\cdot\frac{{v_{0}}^{2}}{2}


Svar #2
06. marts 2015 af l2235 (Slettet)

#1

Med konstant acceleration. Hvad står delta s for ? 


Svar #3
06. marts 2015 af l2235 (Slettet)

#1

Er det mening at bremsekraften bliver negativ ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2015 af mathon

       Bremsekraftens retning er modsat bevægelsesretningen, som sædvanligvis defineres positiv.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Bremsekraften er en vektor, der er modsat rettet bevægelsesretningen. Hvis der indføres en koordinatakse med positiv retning i bevægelsesretningen, vil bremsekraften angives ved en negativ koordinat.

#2

Det er forklaret i #1, at Δs er bremselængden, altså den længde, der bremses over. altså Δs = 38,2 m . Tilsvarende er v0 begyndelseshastigheden, dvs v0 = 100 km/h .


Skriv et svar til: Bremselængde og arbejde fro en bil der vejer 1400kg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.