Matematik

enkelte ligninger

06. marts 2015 af TK10 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen. Er ikke særlig god til lignigner. Skulle spørger om der er en venlig person, der kan rette det som jeg har prøvet at lave:/ Mange tak på forhånd og god weekend.

a)                                      b)                                    c).

x/2-2=x-4,5                        -8+2x=x/-3-3                     2x2=xx+100

x/2-x=-4,5+2                       -x/3-2x=-3+8                    2x2=xx+100

...................                     ..................                     2x=100

                                                                               x=100/2=50

d).                                  e)                                       f).

x/-4+=x/-2                       3/x=-6                                3x(x-2)=21

x-4=x-2                            x=-6-3                               3x-6=21

x-x=-2+4                          x=18                                 3x=21+6

..............                                                                 3x=270

                                                                               x=27/3 = 9


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2015 af mathon

a) 

                  \frac{x}{2}-2=x-4,5                      multiplicer med 2

                    x-4=2x-9


Svar #2
06. marts 2015 af TK10 (Slettet)

Kan du også godt hjælpe mig med de andre ???:O

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2015 af mathon

f)
         3x(x-2)=21                          divider med 3

         x(x-2)=7

         x^2-2x-7=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2015 af mathon

   Lær nu lidt!


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er uklart, hvad du mener i nogle af stykkerne:

b) -8+2x = x/-3-3  benyt parenteser til at gøre det mere klart

c) 2x2 = xx+100    (hvis du virkelig mener xx , kan ligningen ikke løses i hånden)

d) x/-4+=x/-2    (hvad laver det sidste + på venstre side af lighedstegnet?)

e): Gang med x på hver side, og divider med -6 på hver side.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2015 af Stats

Parenteser:
+ parentes :   a+(b+c) = a+b+c     (parentesen bliver ophævet)
- patentes  :   a-(b+c) = a - b - c    (Fortegnene skifter)
· Parentes :   a·(b+c) = ab + ac    (Man ganger a ind i parentesen)
: Parentes :   a:(b+c)                    (Tja...)

Husk! Hvis du ganger, deler, lægger til eller trækker fra på din højre side, skal du også gøre på venstre side... Og self. gælder det omvendte også..

3x(x-2)=21
Vi vil her gerne isolere x.. Vi kan se at vi har en gange parentes, men vil helst gerne af med 3 tallet først...

3x(x-2)=21\\ \begin{align*} \textbf{3}\cdot x\cdot (x-2) &= 21\\ \frac{\not{\textbf{3}}\cdot x\cdot (x-2)}{\not{\textbf{3}}} &= \frac{21}{\textbf{3}}\\ \textbf{x}\cdot (x-2) &= 7\\ (x\cdot \textbf{x}-2\cdot \textbf{x}) &= 7\\ x^2-2x &=7\\ x^2-2x -\textbf{7}&=7 -\textbf{7}\\ x^2-2x -7&=0\\ \end{align*}

Nu har du en andengradsligning af formen ax2 + bx + c... Find a, b og c i udtrykket...
Anvend derefter formlen for løsning af andengradsligning.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: enkelte ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.