Matematik

Areal mellem tangent og funktion

06. marts 2015 af Albas1 - Niveau: A-niveau

Hej!

Nogen der se hvor det går galt i vedhæftede opgave?

Vedhæftet fil: x.JPG

Svar #1
06. marts 2015 af Albas1

Her er opgavebeskrivelsen 

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Det er uklart, hvad dit Maple mener med funktionerne e(x) og x(x) .  Men der er ikke noget "pænt" udtryk for en stamfunktion til ex^2/4 , udover at det kan udtrykkes ved fejlfunktionen erf(x) .


Svar #4
06. marts 2015 af Albas1

Hmm.. Nogle forslag til hvordan jeg så kan løse opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Skriv integralet ordentligt i Maple og bed Maple om at beregne talværdien.

Hvad mener du (eller Maple) med e(x) og x(x)?


Svar #6
06. marts 2015 af Albas1

Jeg har prøvet på flere forskellige måder med både Maple og MicrosoftMathematics (se vedhæftede billede).

Jeg aner ikke hvad Maple mener med e(x) og x(x).

Vedhæftet fil:x.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #7
06. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Dit problem er, at din version af Maple ikke ved, hvad konstanten e er. Men du bør vide, at e er grundtallet for den naturlige logaritmefunktion ln(x), og at ln(e) = 1 . Bemærk, at du har fortegnsfejl i funktionen under det 2. integraltegn.

        f(x) = 1 - e-1·ex^2/4


Svar #8
06. marts 2015 af Albas1

Tak for hjælpen, jeg prøver mig ad. 


Brugbart svar (2)

Svar #9
06. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man har her for arealet af det grå område

        \newline\newline A_{gr}=\int_{0}^{2}(2-x-1+e^{\frac{x^{2}}{4}-1})\, \textup{d}x \newline\newline =\int_{0}^{2}e^{\frac{x^{2}}{4}-1}\, \textup{d}x \newline\newline =e^{-1}\cdot \int_{0}^{2}e^{\frac{x^{2}}{4}}\, \textup{d}x \newline\newline =\frac{2}{e}\cdot \int_{0}^{1}e^{t^{2}}\, \textup{d}t\newline\newline \approx \frac{2}{e}\cdot 1,462651745907182\newline\newline \approx 1,076159


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. juli 2015 af Soeffi

CAS løsning. 


Skriv et svar til: Areal mellem tangent og funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.