Fysik

Beregn tomgangsspænding

12. marts 2015 af Teko123 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der kan hjælpe mig med at løse denne opgave? jeg har vedhæft et billede af opgaven

Jeg ved at jeg skal finde klemspændingen og Ri men ved ikke hvordan jeg skal gøre det

Jeg har en formel for klemspændingen og Ri

U_{Kl}=E-I*r_{i}

r_{i}=\frac{E-U_{Kl}}{I}

Vedhæftet fil: opgave 4.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2015 af hesch (Slettet)

#0:   Du har:

I = E / ( Ri + Ru ).      ( Ohms lov ).

Du indsætter I og Ru i ligningen i de to tilfælde, og har så to ligninger med to ubekendte.


Svar #2
12. marts 2015 af Teko123 (Slettet)

Det vil så sige, eller er det måske helt forkert?

E_{1}=\frac{R}{I}=\frac{47\Omega }{0,5A}=94V

I=\frac{E}{R_{i+R_{u}}}=R_{i}=\frac{E}{I+R_{u}}=\frac{94V}{0,5A+47\Omega }=1,97\Omega


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2015 af hesch (Slettet)

#2:   Generelt:    I = E / ( Ri + Ru )

1)  Når Ru = 47Ω  fås I = 0,5A

2)  Når Ru = 11Ω  fås I = 2,0A

Dette insætter du i ligningen øverst:

1)  0,5A = E / ( Ri + 47Ω )     =>   E = 0,5A*Ri + 23,5V   =>    E - 0,5A*Ri = 23,5V

2)  2,0A = E / ( Ri + 11Ω )     =>   E = 2,0A*Ri + 22,0V   =>    E - 2,0A*Ri = 22,0V

Løs disse to ligninger og find E og Ri.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. august 2015 af Soeffi

Indsætter billede.


Skriv et svar til: Beregn tomgangsspænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.