Fransk

Hjælp til rettelse af fransk

14. marts 2015 af Selina1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber der er en som kan hjælpe mig :-) 

Vedhæftet fil: La doublure - review .docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2015 af french doctor

Hej

Fint arbejde - her er lidt at arbejde videre med:

Husk, at tillægsord som regel er efterstillede = står efter det ord, de siger noget om, fx les voitures rouges.

Tjek, at du får stavet navnene rigtigt - der er et pigenavn, som du har skrevet på flere forskellige måder: Husk også at få accenterne med - og vendt rigtigt.

"Français" er ikke et navn, men betyder "fransk" - så han må hedde noget andet :-)

Hvad mener du med ordet "assemblées"? linje 4 og "un service de voiturier" linje 5.

Linje 6 skriver du "il sont" - prøv lige at tjekke, hvordan verbet ETRE bøjres.

Du skriver "amoureux à", men "forelsket i" skrives lidt anderledes - slå op.

"J'aime le acte" - "acte" kan du ikke bruge - prøv at slå op igen.

"personer" skal du lige slå op, det hedder ikke "personés".

Find et andet ord end "maturité".

"Chanel" skal stå sidst i sætningen.

Slet "aussi" i næstsidste linje.

Sincèrement

Thomas

- - -

Sincèrement Thomas


Svar #2
14. marts 2015 af Selina1997 (Slettet)

Mange tak for svar! "Assemblées" mener jeg en afære/"møder". Og "un service de voiturier" mener jeg en parkerings service medarbejder. :-)

Er dette bedre? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2015 af french doctor

Hej

Du fik rettet til François - godt!

Ok - med parkeringsmedarbejeren: Så lærte jeg det : -)

Er du sikker på, at pigen hedder "Elena"?

assemblées kan ikke bruges om en affære, det betyder en forsamling.

Se i øvrigt på mine første kommentarer og ret i linje 1, 8.

"en amour" er ikke helt godt for "forelsket i" - slå op.

"déplacent" giver ikke helt mening - hvad vil du gerne sige?

Du har glemt at rette "l'acte".

at være forskellig = tillægsord = skal efterstilles. Les différentes personnes.

"j'amie" = slåfejl.

Husk, at franskmænd ikke er så pjattede med vokalsammenstød. Dvs. at et ord slutter med en vokal og efterfølges af et ord, der starter med en vokal - her sættes apostrof. fx j'aime. Prøv om du kan finde det sted, hvor du lige skal rette.

Sincèrement

Thomas

- - -

Sincèrement Thomas


Svar #4
14. marts 2015 af Selina1997 (Slettet)

Helt sikker ja. :-) 

Og jeg mener at de flytter sammen, men har nu indsat et nyt ord som jeg håber er bedre. :) 

Igen mange 1000 tak for hjælpen! 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2015 af french doctor

Hej igen

riche hører til oppe ved homme.

Vær omhyggelig med at rette slåfejl: J'amie hedder det jo ikke...

du har heller ikke rettet "il sont"...

Du har ikke rettet ordstilling ved tillægsordet "différentes"...

"enamouré" findes ikke på fransk: Slå "forelsket i" op.

husk at bøje verbet "déménager".

Der er to tilfælde af vokalsammenstød, hvor du skal rette til apostrof.

vh

Thomas

- - -

Sincèrement Thomas


Svar #6
14. marts 2015 af Selina1997 (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad du mener ang. "j'aime", det er sådan jeg altid har lært det og derfor er det ikke en tastefejl fra min side af. 

Forelsket i, er heller ikke muligt at slå op uden af få de ord jeg allerede har skrevet så derfor kan jeg heller ikke gøre mere ved det. 

De to tilfælde af vokalesammenstød kan jeg heller ikke umiddelbart se. 

Men ellers tak for hjælpen. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. marts 2015 af french doctor

Hej

Et sted i teksten har du skrevet j'amie i stedet for j'aime.

at være forelsket hedder "être amoureux de..." - être skal så blot bøjes efter, hvem det er, der er forelsket.

>De to tilfælde af vokalesammenstød kan jeg heller ikke umiddelbart se. 

Kig en ekstra gang: det er 2 nemme fejl at rette.

Bonne continuation

Thomas

- - -

Sincèrement Thomas


Svar #8
14. marts 2015 af Selina1997 (Slettet)

Mange 1000 tak! Det hjal en del :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. marts 2015 af french doctor

Hej

Fint - godt at du kæmper, så skal du nok blive en stjerne til fransk.

Bonne chance !

Thomas

- - -

Sincèrement Thomas


Skriv et svar til: Hjælp til rettelse af fransk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.