Dansk Historieopgave

Friedrich Engels: Arbejderklassens situatuion i England(1845) p

15. marts 2015 af kamila1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg vil høre om der er nogen som har en analyse om teksten; Friedrich Engels: Arbejderklassens situatuion i England(1845) 

der skal indgå disse 3 punkter:

1.    Indled med at præsentere kilden: Skriv hvem afsender og modtager er; hvornår kilden er skrevet; om den er en førstehåndsberetning eller ej - og oplys i en fodnote, hvor du har kil-den fra.

2.    Skriv nu om, hvordan Friedrich Engels beskriver Manchester by: Hvordan oplever han by-en? Brug først dine egne ord til at beskrive Engels’ opfattelse af Manchester - og bring der-efter to citater fra kilden. Dine citater skal sættes i citationstegn og efterfølges af en fodnote, der angiver, hvor du har hentet citaterne hver især. Dine citater skal underbygge og udfolde dine egne ord, og du skal skabe sammenhæng imellem dem med dine egne ord – dine egne kommentarer.  

3.    Rund af. Afslut ved at samle op til sidst: Hvilke aspekter af den industrielle revolution bely-ser Engels? Er han kritisk over for følgerne af den industrielle revolution – eller opfatter han industrialiseringen som en ren sejr for Manchester by og dens befolkningen? Påvis med an-dre ord kildens tendens. Er Engels alene om den holdning til industrialiseringen, som han udtrykker her? Find et citat fra dagens lektie – fra Fysikken og den Industrielle Revolution – der understøtter Engels’ opfattelse. Introducer citatet, bring det efterfulgt at en fodnote og saml op i en konkluderende sætning eller to til allersidst.


Skriv et svar til: Friedrich Engels: Arbejderklassens situatuion i England(1845) p

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.