Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

beregning af indkøbspris

17. marts 2015 af teslo11 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan beregner jeg indkøbspris når jeg har følgende informationer:

Virksomheden har fået et tilbud på 250 æsker med 6 i hver.

Virksomheden vil sælge en æske med 6 kugler for 99,50 kr.incl. moms.

Fragten koster 1000 kr. dvs. 4 kr. pr. æske.

Drifrsomkostningerne udgør 15% af kostprisen.

Nettofortjenesten er 25% af varens egenpris.

Moms er 25%. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2015 af mathon

planlagt salg:
                           250 · 99,50 =                                              24.875
                           uden fragt                                                   23.875          
                           uden moms   23.875/1,25 =                       19.100
                           uden driftomkostninger 19.100/1,15          16.608,70         
                           uden nettofortjeneste 16.608,70 / 1,25      13.286,96


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2015 af mathon

skal vel være:
planlagt salg:
                           250 · 99,50 =                                              24.875
                           uden fragt                                                   23.875          
                           uden moms   23.875/1,25 =                       19.100
                           uden nettofortjeneste 19.100/1,25             15.280   
                           uden driftomkostninger 15.280/1,15          13.287


Skriv et svar til: beregning af indkøbspris

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.