Samfundsfag

Fattigdomsydelser / starthjælp

20. marts 2015 af studerne123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sidder lige pt. og arbjeder med samfundsfag. Jeg er gået en smule død i dette spørgsmål, da vi ikke har haft noget om det. Er der evt. en der kan hjælp mig?

Spørgsmålet lyder følgende:

Den tidligere regering kaldte de penge, som nyankomne flygtninge får for starthjælp, den nye regering kaldte dem (inden ordning blev ændret en smule) for fattigdomsydelse. Hvorfor bruger de ikke det samme ord for den samme ting?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2015 af BGH1995

Hej

Der er tale om værdiladede ord, der hver især udsender forskellige signaler til modtageren.

Starter vi med ordet "starthjælp" så lyder dette positivt. Man får som flygtning en hjælpende hånd til sin start i samfundet. En starthjælp der skal sikre bedre integration. Det er et helt bevidst ordvalg, fra daværende regerings side. De ønsker jo naturligvis at få deres ordning, til at fremstå så positiv som muligt. 

Ser vi derimod på ordet "fattigdomsydelse", som blev brugt af den daværende opposition, så er ligger der negative signaler i dette ord. Ved at bruge ordet fattigdomydelse, om de nutilkomne flygtninge, placeres de en i boks, som "fattige" allerede fra deres første dag i Danmark. Det er ligeledes helt bevidst, da oppositionen jo naturligvis ønsker at omtale regeringens ordninger i en negativ tone.

Det hele handler jo dybest set om valgkamp - Man forsøger altid at udstille modstanderen i dårligt lys - uanset hvad man så har gjort.

Giver det mening? Ellers må du lige sige til!
 

Vh


Svar #2
20. marts 2015 af studerne123 (Slettet)

Mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Fattigdomsydelser / starthjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.