Studievalg og videregående studie

Farmaceut Uddannelsen

22. marts 2015 af BadBoyBard (Slettet)

Så blev det tid til, at jeg stiller mit andet spørgsmål her på siden.

Jeg vil lige høre, om det er muligt at gennemføre farmaceut uddannelsen, hvis man tager denne via aftenkurser på 3 år, især hvis man arbejder fuldtid i en investeringsbank eller læser i et master's program på KU eller CBS? 

Min situation er den, at jeg er ved at være færdig med en B.Sc. Economics fra et amerikansk universitet og forsætter vidre på en MS eller måske en P.h.D. i økonomi, men jeg har altid markeret mig ved, at have interesser for flere forskellige ikke-relaterede fag og farmaci er en af dem, så det var derfor jeg ville høre ad.

P.s. Jeg har ikke noget imod at svede og jeg er vandt til at tage 40 ETCS (~ 20 cr.) i et semester, så arbejdsbyrden skræmmer mig ikke, men mere om logistikken gør det muligt.  

Takker på forhånd,

Bard


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2015 af MaibritG

Jeg mener ikke, at famaceut (bachelor + kandidat i farmaci) udbydes som en selvbetalt deltidsuddannelse, så umiddelbart tror jeg ikke, at det er muligt. Du kan muligvis blive enkeltfagskursist, hvis du opfylder adgangskravene.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. marts 2015 af UG124 (Slettet)

Nej Bard !

Fokusér kun på økonomistudiet, og glem alt om farmaciuddannelsen; det er spild af tid !


Svar #3
22. marts 2015 af BadBoyBard (Slettet)

Maibrit og UG124: Jeg siger mange gange tak for jeres svar. Et andet spørgsmål jeg ville stille er, om I vil mene, at det er muligt at læse to studier ved siden af hinanden? Altså en master's i økonomi samt en BA i farmaci? 

Og UG124: Hvorfor er den dog spild af tid, hvis jeg må spørge? :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. marts 2015 af Anxyous (Slettet)

#3:

Jeg vil ikke selv gå så vidt som at kalde det et spild af tid, men hvorfor tage en studieplads fra en anden, hvis du bare vil have en bachelor i farmaci ud af interesse?


Svar #5
22. marts 2015 af BadBoyBard (Slettet)

4: Er situationen på KU for farmaci ikke den, at:

Ledige studiepladser > antallet af ansøgere

Men er det fordi, at en uddannelse i økonomi allerede er nok til at få høje stillinger med god løn i forskellige sektorer, eller hvad?

For jeg vil da bestemt mene, at en uddannelse i farmaci ved siden af en master's og eventuel P.h.D. i økonomi giver en bedre chancer i farmaceutiske virksomheder some Novozymes, Pflizer, etc. end hvis man bare har en økonomiuddannelse, hvis det er indenfor sundhendsoøkonomi man vil arbejde.  

Bard


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. marts 2015 af UG124 (Slettet)

#3

Hej min ven !

Jeg synes ikke du skal fokusere på, at få en farmaciuddannelse. Du har nok at se til. Jeg tror ikke at det er nødvendigt at få en farmaciuddannelse, blot fordi jeg tror ikke at det nødvengt øger efterspørgselen for sådan en person. Hvis du har en økonomiuddannelse, kommer du naturligvis til at fokusere på økonomi og dermed ikke farmaci. Men du kan jo godt læse lidt af det i hverdagen, hvis du har lyst som jeg antager du har. 


Svar #7
23. marts 2015 af BadBoyBard (Slettet)

#6 og Co.: Jeg siger tak for alt. Har nu været udenfor DK i lang tid, så er ikke helt bekendt med reglerne, men ved i, hvor lang tid der går før at man kan få en grad, hvis man er enkeltfagskursist på KU i økonomi. Jeg snakker selvf. om en bachelorgrad?

Jeg har ikke noget imod at betale for undervisningen, men det var bare mere om de såkaldte fordele > ulemperne. 

Takker på forhånd,

Bard


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. marts 2015 af MaibritG

Udover, at det kommer til at koste en del penge, så skal du også opfylde de specifikke adgangskrav (fra gymnasiet) som er dansk A, engelsk B, matematik A og en af de følgende muligheder: Fysik B og kemi B eller fysik B og bioteknologi A eller kemi B og geovidenskab A.

Priserne er skitseret i den vedhæftede billedfil (jeg har linket til dem tidligere).

Dertil kræver det jo naturligvis også, at universitetet har plads til dig og at det kan hænge sammen rent logistisk. Sidstnævnte kan især blive problematisk - både undervisnings- og eksamensmæssigt - da der ikke tages højde for, at du tager ekstra fag et andet sted. Da jeg læste min bachelor i "Designkultur og økonomi" (humaniora/samfundsvidenskab) var der store problemer skema- og eksamensmæssigt, både ved den regulære undervisning, dvs. den obligatoriske undervisning, og især ved valgfag.

For jeg vil da bestemt mene, at en uddannelse i farmaci ved siden af en master's og eventuel P.h.D. i økonomi giver en bedre chancer i farmaceutiske virksomheder some Novozymes

Både farmaceuter og økonomer er såkaldte specialister frem for generalister, og jeg tror i højere grad, at virksomhederne ønsker en kompetent medarbejder, der har en solid faglig balast inden for sit specifikke felt. Man kan også vende dem om: Hvis de farmaceutriske virksomheder ønskede en økonomi-profil med farmaceutisk viden, så kunne de jo kvalificere deres medarbejder internt. Årsagen til at de nok ikke gør det, er, at det ikke er aktuelt. Min pointe bliver også understreget i indlæg #6.


Jeg ser det som et ressourcespild - både tidsmæssigt, fagligt og økonomisk.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit

Vedhæftet fil:Priser.png

Skriv et svar til: Farmaceut Uddannelsen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.