Fysik

lys&Bølger 2.

23. marts 2015 af Naglfar (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan rette?! (når jeg laver en copy/paste ændre skriften sig -så vær´så venlig at bort fra "min orden")

Beregn bølgelængden af fotoner med energien 8,6 eV.

h=Placks konstanten= 6,63*10-34 J*S

λ=Bølgelængde=

f=frekvens=3*108 m/s

Efoton= h*f/λ

8,6= 6,63*10-34 J*S * 3*108 m/s / λ

λ= 6,63*10-34 J*S / 3*108 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Enheden for Plancks konstant er Js, ikke JS.

Omregn først energien fra eV til J. Benyt 1 eV = 1,602177·10-19 J .

Benyt så

        Efoton = h·f = h·c/λ

        λ = h·c/Efoton = 6,63·10-34 Js·3,00·108 m/s / (8,6·1,602·10-19 J) = 1,44·10-7 m = 144 nm


Skriv et svar til: lys&Bølger 2.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.