Fysik

Lys&Bølger 3.

23. marts 2015 af Naglfar (Slettet) - Niveau: C-niveau

Beregn fotonenergien af lys med bølgelængden 449 nm.

C= lysetshastighed= 3*10 8 m/s

h=placks konstant = 6,63*10 -39 J*s

λ= Bølgelænden = 449 nm

C/λ = 3*10 8 m/s / 6,63*10 -39 J*s = 6,682

Efot = h*f = 6,63*10 -39 J*s * 6,682 = 4,43

-Er det rigtigt stillet op -og beregnet?!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Opstillingen er noget rod og beregningen er forkert.

Benyt

        Efot = h·f = h·c/λ

Plancks konstant er     h = 6,63·10-34 Js .

Indsæt de kendte størrelser.


Skriv et svar til: Lys&Bølger 3.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.