Kemi

Ligevægtskonstant

25. marts 2015 af Pernille899 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej..

Jeg skal bestemme ligevægtskonstanten for reaktion II ved 850 grader C. (Billedet af reaktionen er vedhæftet)

Jeg har formlen for ligevægtskonstanten, men jeg er i tvivl hvilke tal jeg overhovedet skal sætte ind..

Håber I vil hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2015 af Soeffi


Svar #2
25. marts 2015 af Pernille899 (Slettet)

Jamen hvad skal jeg indsætte i formlen for ligevægtskonstanten? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2015 af mathon

                            \left (\frac{\left [ MgCl_2 \right ]}{\left [Mg \right ]} \right )^2={K_{c}}^{850^{\circ} C}


Svar #4
25. marts 2015 af Pernille899 (Slettet)

Så det vil sige:

(((95.109)/(24.203)))^(2) = 15.442 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2015 af Heptan

#3 Hvad med titan(IV)chlorid?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2015 af mathon

I en heterogen ligevægt medtages i ligevægtsbrøken kun de reaktanter/produkter, der forekommer homogent.


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. marts 2015 af Heptan

Det giver mening, men vil det så sige at Kc kun gælder ved konstant p(TiCl4)?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. april 2015 af mathon

                      p(TiCl_4_{\, \, \textit{(g)}})\sim T


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. april 2015 af Soeffi

Man har vel:

K=\frac{\left \{ Ti(s) \right \}\left \{ MgCl_{2}(l) \right \}^{2}}{\left \{ TiCl_{4}(g) \right \}\left \{ Mg(l)\right \}^{2}}=\frac{1\cdot 1^{2}}{\left \{ TiCl_{4}(g) \right \}\cdot 1^{2}}={p_{TiCl_{4}(g)}}^{-1}

...siden aktiviteten af rene faste stoffer og væsker er 1?


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. april 2015 af Heptan

#9 Nårh ja, det løser også problemet med den heterogene ligevægt...


Skriv et svar til: Ligevægtskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.