Matematik

potens sammenhæng

25. marts 2015 af Paradoks (Slettet) - Niveau: C-niveau

Funktionen f(x)=b*xa opfylder, at f(2)=2 og f(4)=16
bestem tallene a og b 


Svar #1
25. marts 2015 af Paradoks (Slettet)

Hvordan regner man dem ud?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt de to givne punkter i forskriften   f(x) = b · xa  og løs de to ligninger i a og b.

        b · 2a = 2
        b · 4a = 16


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2015 af simonenfg (Slettet)

Da jeg gik i gymnasiet lavede vi vores egen formelsamling/huskeliste for formler til de forskellige funktioner. men sådan regner du det ud:

a = (log Y2- log Y1) / (log X2 - log X1)

eller:

a= (log(Y2/Y1))/(log (X2/X1))

b= y1/x1a

Dit x1 = 2 og y1 = 2

Dit x2 = 4 og y2 =16

Så burde det være ligetil :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Her kan opgaven løses uden at gøre brug af logaritmer. Med henvisning til #2 -- hvis vi dividerer ligning (II) med ligning (I) får vi

        4a / 2a = 16 / 2

dvs.

         2a = 8 = 23

hvoram man direkte aflæser, at a = 3 .

Man har så

        b = 2 / 2a = 2 / 23 = 1/4 .

Forskriften er da

        f(x) = (1/4) · x3


Skriv et svar til: potens sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.