Fysik

Clipsependul

25. marts 2015 af simo045i (Slettet) - Niveau: C-niveau

kan i please hjælpe

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2015 af hesch (Slettet)

#0:   Beregn L fx ved 16 clips. Aflæs den tilsvarende tid nederst i skemaet. Bemærk, at tiderne her er angivet ved 10*T [s].

Du har ligningen  T = c * √L .  Beregn c af denne ligning. 

Undersøg om svingningstiden stemmer ved andre antal clips. Lav fx et plot med to kurver, der viser beregnede/målte værdier for T, med den fundne værdi for c.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2015 af peter lind

Lav ulineær regression på de data, og se om du får et rimeligt resultat. Lav evt. en graf med de observerede data og den fundne funktion


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2015 af Soeffi


Svar #4
25. marts 2015 af simo045i (Slettet)

jamen fatter ikke en skid, ved slet ikke hvordan jeg skal gribe den an :-/


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2015 af peter lind

Hvor går det galt ? Ved du ikek hvordan du laver regressionsanalyse ?


Svar #6
25. marts 2015 af simo045i (Slettet)

jo ved godt hvordan man laver en regressionsanalyse, men af hvilke tal? og er det, det første punkt man finder der? hvordan finder men c? jeg forstår virkelig intet af det her.....


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2015 af peter lind

Du skal lave regression på de tal, der står i skemaet omregnet til de aktuelle enheder. Regressionen giver c


Svar #8
25. marts 2015 af simo045i (Slettet)

er tallene i kolonnen (10 T/s) så x aksen, og tallene i (n) så y aksen? eller omvendt? :D 


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. marts 2015 af peter lind

Nej. Hvis du dividerer den anden række med 10 får du svingningstiden T

Ganger du første række med 2,55cm får du L. Hvis du bruger formlen som den er er T=  y og L = x.

Du kan også kvadrere ligningen og isolere L, så er L = y 


Svar #10
25. marts 2015 af simo045i (Slettet)

okay mange tak, skriver hvis jeg igen får problemer :)


Svar #11
25. marts 2015 af simo045i (Slettet)

er det så y eller x der er c? :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. marts 2015 af hesch (Slettet)

#11:  Jamen sådan er det med disse evindelige regressionsanalyser, med deres x-er og y-er:  Man drukner i dem, og glemmer hvad opgaven egentlig gik ud på, nemlig at undersøge sammenhængen mellem T og L.    :)


Svar #13
25. marts 2015 af simo045i (Slettet)

og hvordan gør jeg så det :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. marts 2015 af hesch (Slettet)

#13:  #12 var blot en kommentar, men du kan jo læse din tråd forfra.


Svar #15
25. marts 2015 af simo045i (Slettet)

jamen det ved jeg godt, men er vidst kommet til at lave en lineær regressionsanalyse, i stedet for en ulineær. skal jeg så starte forfra? eller kan jeg stadig lave den ud fra det jeg har lavet?

har vedhæftet svaret af den regression jeg har lavet. kan i hjælpe?

Vedhæftet fil:fgs.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #16
25. marts 2015 af peter lind

Du kan ikke bruge lineær regression direkte på det. Hvis du uddrager kvadratoden af L og bruger den som variabel x får du ligningen T = c*x, hvilket er en speciel lineær funktion


Brugbart svar (0)

Svar #17
25. marts 2015 af hesch (Slettet)

#15:  Hint:   Vha. #1 finder du lynhurtigt, at c ≈ 1,65.


Svar #18
25. marts 2015 af simo045i (Slettet)

kan det så passe at jeg skal sige 1,65 * 0,018277311 = 0,030157563 og at det så er T?


Brugbart svar (0)

Svar #19
25. marts 2015 af peter lind

Du kan slet ikke bruge din regressionsanalyse. Hesch tænker nok på, at du skal tage en eller anden af de mange observationer ud og bruge den til at beregne c. Dermed smider du en hel masse data væk, hvilket giver et dårligere resultat. Det er helt sikkert at opgavestilleren har tænkt sig ,at du skal bruge regressionsanalyse.


Svar #20
25. marts 2015 af simo045i (Slettet)

okay seriøst, er helt væk! fatter intet! tror jeg skal have nogle tal sat ind eller sådan noget så jeg kan se det


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.