Kemi

Forbrænding! Hjælp til at forstå spørgsmål og rette…

25. marts 2015 af Naglfar (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der gider forklare mig hvad det er min underviser fisker efter? :)

Jeg har regnet alle M´er, n´er osv. ud -men hvad er det der bliver fisket efter?! :D

-og ret gerne fejl! ;)

Du skal forbrænde 2,60 mol carbonoxid med oxygen. Reaktionen foregår efter følgende ligning:

CO (g) + O2(g) → CO2 (g)
 

Afstem reaktionsligningen
2CO(g) + O2(g) → 2CO2(g)

Hvor stor er stofmængden af den dannede CO2?
O2 = 31,9988

C = 12,0107

44,0095

Hvor meget O2 bruges til reaktionen?
O2 = 31,9988


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2015 af Heptan

De spørger til stofmængden, ikke den molare masse. Du ved der var 2,60 mol carbonmonoxid til at starte med, hvis reaktionen forløber fuldstændigt vil det også være stofmængden af carbondioxid, da de er i forholdet 2:2 som er lig 1:1.

Jf. reaktionsskemaet forbruges tilsvarende en halvt så stor stofmængde dioxygen.


Skriv et svar til: Forbrænding! Hjælp til at forstå spørgsmål og rette…

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.