Andre fag

Hjælp ..

25. marts 2015 af Jessies (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan er det nu man gøre Kg om til KN/m?

   

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2015 af hesch (Slettet)

Hvad mener du med KN.  Er det kN ( kiloNewton ) ?

Endvidere skrives Kg  ved kg, hvis det er kilogram, der menes.


Svar #2
25. marts 2015 af Jessies (Slettet)

kilogram til kiloNewton/m

   

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2015 af hesch (Slettet)

kN/m  har enheden

1000 kg*m/s2 / m = 1000 kg/s2

Når du skal omsætte kg til 1000 kg/s2  skal du altså gange disse kg med  1000 s-2.

Jeg har ingen anelse om hvad det kunne være for en størrelse, andet end en vinkelhastighed, der øges med (1000 radianer/s) / s,  altså en vinkelacceleration. Men det giver nok ikke megen mening.

Jeg fornemmer at du er på gale veje.


Svar #4
25. marts 2015 af Jessies (Slettet)

Det er fordi jeg laver beregninger om nedbøjning af en bjælke.

Jeg har lavet en forsøg hvor jeg har en bjælke og sætter nogen tunge bøger på midten.

De bøger vejer 8,652kg til sammen. Og der står i opgaven at p, belastningen (altså linielast) skal have enheden [KN/m].

Er det ikke vægten af bøgerne som jeg skal bruge? eller er det noget andet?

   

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2015 af hesch (Slettet)

Bøgerne har massen 8,652kg.

Den nedadrettede tyngdekraft på disse = m*g = 84,96N.

Divider denne kraft med længden af bjælken, og du har linielasten i enheden N/m.

Divider værdien med 1000, og du har enheden kN/m.

Så disse irriterende [s-2] stammer fra tyngdeaccelerationen med enheden [m/s2]. Der kan man bare se.


Svar #6
25. marts 2015 af Jessies (Slettet)

Okay nu forstå jeg det.
Mange tak for hjælpen :)

   

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Lad være med at skrive K, når der menes præfikset k (kilo = 1000).. K er enheden for temperatur (Kelvin).


Skriv et svar til: Hjælp ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.