Matematik

binomialfordeling

26. marts 2015 af spassernumber12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

vi ser på et eksperiment, der består i at kaste med en sædvanlig terning 8 gange og tælle antallet af seksere. 

angiv basisforsøg, basisudfald, stokastisk variabel, antalsparameter og sandsynlighedsparameter

jeg forstår ikke hvad ovenstående betyder, 

jeg håber i vil hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2015 af Soeffi

Antagelig:

Der er tale om en bernouilli proces med udfaldene 1,2,3.4,5,6; den stokastiske variabel er antal øjne på terningen i det enkelte kast; antal parametern er k=antal seksere ud af 8 kast; sandsynlighedsparameter er p=1/6.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. marts 2015 af SuneChr

Eksperimentet består i otte på hinanden uafhængige hændelser, hver med en sandsynlighed på 1/6 .   Sandsynligheden for at netop r hændelser indtræffer er

\binom{8}{r}\cdot \left ( \frac{1}{6} \right )^{r}\cdot \left ( \frac{5}{6} \right )^{8-r}


Svar #3
26. marts 2015 af spassernumber12 (Slettet)

tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.