Matematik

Trekanter

26. marts 2015 af Muaaav (Slettet) - Niveau: C-niveau

I ?ABC er siderne a = 4,5 og b = 7,3 og c = 6,1.

Bestem længden af højden h(b)


Svar #1
26. marts 2015 af Muaaav (Slettet)

Hvad skal jeg gøre ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2015 af mathon

                         T=\frac{1}{2}\cdot h_b\cdot b=\frac{1}{4}\cdot \sqrt{7,3^2-(6,1-4,5)^2}\cdot \sqrt{(6,1+4,5)^2-7,3^2}

                         h_b=\frac{\sqrt{7,3^2-(6,1-4,5)^2}\cdot \sqrt{(6,1+4,5)^2-7,3^2}}{2\cdot 7,3}

                        


Svar #3
26. marts 2015 af Muaaav (Slettet)

Kan jeg sætte det ind på den måde? og hvad står T egenligt for? Og tusind tak


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. marts 2015 af mathon

T er trekantarealet.

Alternativt kan \cos(A) beregnes med en cosinusrelation på
vinkelform:

                         \cos (A)= \frac{b^2+c^2-a^2}{2bc}
og dernæst:
                        h_b=b\cdot \sin(A)=b\cdot \sqrt{1-\cos^2(A)}


Svar #5
26. marts 2015 af Muaaav (Slettet)

Forstår det ik :(


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.