Matematik

Funktionsforskrift, problemregning

26. marts 2015 af anonym005 - Niveau: 8. klasse

Spørgsmål 1

Mulighed 2: 9.a kan sælge hver kalender for 40 kr. De beholder 20 kr., for hver af de kalender de sælger og skal give 20 kr. til firmaet. 9.a skal også give 20 kr. til firmaet for hver kalender de ikke sælger.

Hvor stor  er 9.A´s overskud hvis de vælger mulighed 2 og sælger 275 af de 600 kalendere?

Svar: Er det ikke -12000?

Spørgsmål 2

Jeg skal finde en funktionsforskrift der beskriver hvor stort 9.A¨s overskud er hvis de vælger mulighed 2 og sælger x af de 600 kalender?

Hjælp på forhånd tak. Det haster skal det lige siges ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

1. De får 20 kr for hver af de 275 kalendre, de sælge, og de skal betale 20 kr for hver af de resterende 325 kalendre, dvs 20·275 - 20·325 = 20·(-50) = -1000 kr .

2. Overskuddet er så      f(x) = 20·x - 20·(600 - x) = ...


Svar #2
26. marts 2015 af anonym005

Du må virkelig undskylde kom til at skrive at de sælger 275 men de sælger 375


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2015 af peter lind

1. I mulighed 2 får du også en indtægt af salget. Det skal lægges til.

2. Det er en lineær funktion


Svar #4
26. marts 2015 af anonym005

Tusind tak - lige en sidste ting ville opg. 1 give 3000? Eller er det helt forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så bliver det jo 20·375 - 20·225 = 20·150 = 3000 kr i overskud, ja.


Skriv et svar til: Funktionsforskrift, problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.