Matematik

Sin Cos Tan

27. marts 2015 af Mo2102 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kunne godt bruge noget hjælp her

Vedhæftet fil: siin.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2015 af PeterValberg

a) brug en sinusrelation til at bestemme vinkel B (den er spids)
    vinkel C kan derefter bestemmes vha vinkelsummen i en trekant

b) Arealet af trekant ABC kan bestemmes som:

T_{ABC}=\tfrac12\cdot|AC|\cdot|BC|\cdot\sin(C)

c) bestem længden af siden AB vha. en cosinusrelation
brug AB som grundlinje, arealet kender du fra spg. b
bestem nu højden i C vha. den "almindelige" formel for
bestemmelse af en trekants areal T = (1/2)hg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

c) Højden hc fra C på siden AB kan også findes umiddelbart ud fra størrelser, der er givet i opgaven, ved

        hc = |AC|·sin(A) = 7,5 · sin(20º)


Skriv et svar til: Sin Cos Tan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.